Meeste publiekssterren voor Claudia de Breij en Snorro

Door Joke Beeckmans gepubliceerd 15 november 2017

De oudejaarsconference van Claudia de Breij en de familievoorstelling Snorro, de gemaskerde held van het Ro Theater horen bij de door het publiek best gewaardeerde theatervoorstellingen van het afgelopen seizoen 2016/2017. Dit blijkt uit de ruim 10.000 publieksreviews van Publiek Geeft Sterren. De bezoekers zijn zeer enthousiast over de podiumkunsten. Omgerekend naar een rapportcijfer gaf het publiek gemiddeld een 8.6.

Publiek Geeft Sterren verzamelt het oordeel van publiek over theater- en muziekproducties, maakt deze zichtbaar op de website van de aangesloten podia, naast de professionele recensies van Theaterkrant.nl. Het gaat om een onafhankelijk initiatief van samenwerkingspartners Theaterkrant.nl, C-Feed, Hans Onno van den Berg en Benjamin Koolstra.

Publiek Geeft Sterren heeft zijn eerste seizoen afgesloten met maar liefst 10.616 reviews op 752 producties op de sites van 25 Podia. 50 producties kregen van het publiek gemiddeld een 10, zoals dus de oudejaarsconference van Claudia de Breij, de familievoorstelling Snorro, de gemaskerde held van het voormalige Ro Theater, de musical Ciske de Rat, Tutti van Introdans en Geen sprake van van Ronald Goedemondt .

De gemiddelde publiekswaardering over het afgelopen seizoen was over de hele linie ongekend hoog: meer dan 60% van de reviewers gaf vijf sterren en slechts 6% gaf 1 ster. In alle genres werden hoge cijfers uitgedeeld.

Voor het huidige seizoen 2017/2018 heeft Publiek Geeft Sterren in twee maanden al meer dan 1.500 reviews verzameld. Het publiek heeft tot nu toe de hoogste waardering voor O’G3Ne, Méditerranée van Introdans, Yentl en De Boer en het toneelstuk Moeders en Zonen van Kemna en Senf Theaterpartners.

 

Bron: https://www.theaterkrant.nl/nieuws/meeste-publiekssterren-claudia-breij-en-snorro/